Electronica winkelHardware oplossingen voor fabrieksprijzen!

Draadloos je laptop opladen

Op de Computex 2016 beurs in Tapei presenteerde het bedrijf WiTricity een range Dell laptops die draadloos opgeladen kunnen worden. Ze maken hierbij gebruik van een speciale laadmat, die op basis van een magnetische veld werkt.
WiTricity, een bedrijf dat zich specialiseert in draadloos opladen, heeft op de Computex Dell-laptops getoond die draadloos opladen als deze op een daarvoor bedoelde laadmat geplaatst worden. De toegepaste laadtechniek maakt gebruik van een magnetisch veld.

Tijdens het opladen ontvangt een laptop 30 watt aan draadloos overgebrachte energie. Essentieel bij deze techniek is het dat de energie zo gericht mogelijk wordt gezonden. De WiTricity magnetische oplaadtechniek staat het naar voluit toe om ook geïntegreerd te worden in marmeren of houten oppervlaktes, zoals tafels, kasten, maar ook keukenbladen.

Waarin verschilt deze techniek van Qi draadloos opladen?

Qi is een technologie die al enkele jaren in opkomst is en waar een aantal grote smartphone merken gebruik van maken. Waar bij Qi werkt op basis van twee magnetische spoelen die een elektromagnetisch veld genereren, wordt er door de nieuwe techniek gebruikgemaakt van magnetische resonantie. Een apparaat hoeft bij deze techniek niet direct contact te maken met het laadoppervlakte en de plaatsing van het apparaat hoeft minder precies te zijn. Het gaat dan echt om draadloos opladen!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *